Gebeurtenissen 2016

 

Deze pagina is het laatst bijgewerkt op 19 juli 2016

Zondag 17 januari 2016:

Een terugkerend werkje elk voorjaar: het snoeien van de knotwilgen.

Een knap karweitje natuurlijk. Dit keer hadden we er ook takken tussen zitten van de knotwilg die al 2 jaar oud waren, en dat zijn flinke jongens. Maar ze komen heel goed van pas want het hekje in de voortuin is helemaal op, is aan het rotten en begint kapot te gaan. Dus met deze takken kunnen we weer een nieuw, natuurlijk, hekje maken.

De voorbereiding daarvoor zal wel weer op mij neerkomen, maar dan helpt Raymond gelukkig wel met het in elkaar zetten van het hekje. Als je de tuin nu bekijkt, ligt helemaal vol met wilgentakken van verschillende diktes en op verschillende plekken in de tuin.

Eerlijk gezegd vind ik het zelf een aardig rommeltje en wil ik nu niemand hebben die even op bezoek komt om een blik te werpen in de tuin.

 

In de knotwilg naast het huis vonden we bladluis op de takken en zijn we gestopt met het snoeien van de takken, de luizen zijn tenslotte voer voor o.a. de koolmezen. 

 

 

Zondag 28 februari 2016:

Komt het door het natte weer de afgelopen weken, of komt het doordat ik geen fut heb om in de tuin te werken?! Geen idee.

Maar dit weekend is het anders: de zon schijnt! Het is dan wel niet warm, maar daar is tegen te kleden en als je in de zon werkt krijg je het vanzelf wel warm.

Het stuk tuin waar we nu in gewerkt hebben wordt eigenlijk een beetje verwaarloosd. We komen er eigenlijk weinig, dus was het zeker tijd om het aan te pakken. De klimop is al helemaal doorgegroeid over de grond en verstikt zo de krokussen en de sneeuwklokjes die uitkomen. Verder hebben we de wilgen geknot en zo een aardige stapel aan takken verzameld. 

 

Dinsdag 8 maart 2016:

Wij hebben 3 grote kippen overgenomen van een tante van mij. Ze zijn een beetje te veel verwend geweest en enkele grammetjes te zwaar qua gewicht.

Ze moeten nog erg wennen, althans, ééntje heeft er vanmorgen een ei gelegd, dus dat betekent dat ze zich wel thuis moet voelen denk ik.

Alleen het wennen aan het grote konijn vinden ze toch maar moeilijk terwijl ze van de honden weer niet bang zijn. Bizar.

Dus ze zijn een klein beetje op dieet. 

 

 

Zondag 20 maart 2016:

 

Prachtige foto's gemaakt door Raymond:

 

Donderdag 26 mei 2016:

En dan heb je "opeens" jonge konijnen.

 

Deze zijn allemaal al weg en hebben nieuwe baasjes gevonden. We hebben uit dit nest nog 1 rammetje zitten, het is een vriendelijk dier dat continu om een aaitje vraagt, maar pak hem niet op want dat vindt hij echt niet leuk.

Overigens hebben we alweer 2 nieuwe jongen. Ik vraag mij af hoe ze het voor elkaar krijgen. We zijn ervan overtuigd dat we het hek tussen papa en mama dicht hebben gelaten. Het blijft een raadsel.

De een is wat lichter van kleur dan de andere. We moeten nog laten kijken of het mannen/vrouwen of man en vrouw is. Ze lopen nu los bij mama en de kippen. Ze hebben het prima naar hun zin moet ik zeggen.

Zaterdag 11 juni 2016:

Ben ik de Japanse wijnbesstruiken aan het snoeien, had ze van het voorjaar vergeten op te binden waardoor het een wildernis was geworden, zie ik dat er een winterkoninkje een nest aan het maken is bij het hek. Helaas is het vogeltje later toch ergens anders gaan broeden. Soms hoor ik hem nog in de buurt. Of het door mijn snoeiwerk gekomen is weet ik niet. Het schijnt dat een winterkoninkje meerdere nesten maakt voordat het vrouwtje er eentje uitkiest om haar eieren in te leggen.  

Maandag 4 juli 2016:

Wat foto's van de solitaire bijtjes bij ons in de tuin:

En deze jongen vond ik 's avonds bij de koi-vijver. Hij zat onder het net wat we boven de vijver hebben gespannen tegen de vogels (die proberen uit de vijver te drinken en verdrinken dan ook wel eens). Vandaar het net dus. Maar aangezien hij aan de onderkant van het net zat heb ik hem toch maar weggehaald.

Een Pauwoogpijlstaart:

En dan zie je een merel in de rui op het hek zitten en krijg je haast medelijden met het diertje, hij verdient niet de schoonheidsprijs.

Zondag 19 juli 2016:

En dan maak je even een ommetje op het braakliggende terrein achter ons huis waar de vrije woningen van Baanhoek West moeten gaan komen en dan vind je o.a. dit:

 

En dan site seeing Baanhoek Sliedrecht:

En dan wat foto's uit onze eigen tuin, gemaakt door Iris: