Nieuwe hobby van Raymond

04-02-2021 09:25

Zie hier: zijn nieuwe hobby: uitbroeden van kwarteleitjes met als 1e resultaat 3 kwarteltjes. En gisteren geboren 6 kwarteltjes.

Ze zijn zo ongelooflijk klein, maar opmerkelijk stevig. Net als eendenkuikens zo sterk. Als die ergens vanaf moeten springen of ze vallen, dan stuiteren ze net zo hard weer terug overeind en lopen ze door alsof er niets gebeurd is.

Die kleine kwarteltjes huppelen al rond en als je niet oppast dan springen ze ook nog zo uit je handen.

Hoewel ze meestal een dagje over willen slaan nadat ze net geboren zijn met eten en drinken, zijn deze jongens al begonnen ermee. Het fijne aan de hoeveelheid kuikens is dat ze elkaar immiteren en zo elkaar stimuleren om te eten en drinken. 

Ze blijven natuurlijk nog zo'n 2 maanden binnen in huis, een beetje afhankelijk van de buiten temperatuur in maart. Als ze net uit het ei zijn, of althans toch enige tijd erna, neem ik ze onder mijn trui en leg ze tegen mijn buik, dan warmen ze goed op en hebben ze even het idee dat ze onder een moeder liggen. Na een paar uur zet ik ze in hun hok waar ze een warmtelamp en een warmteplaat hebben, speciaal voor kuikens, waar ze onder kunnen kruipen om warm te blijven. In principe hoeft dat niet echt, want de warmtelamp maakt hun hok al warm genoeg. 

 

We hebben op de foto maar de autosleutel bij de keukens gelegd om te kunnen laten zien hoe klein ze wel niet zijn bij geboorte.