Open imkerij dag 2018

16-08-2018 12:38

Open imkerijdag 14 juli 2018

 

Op zaterdag 14 juli 2018 hebben wij bij ons thuis een open dag gehouden voor diegene die wat meer wilden weten over de honingbij.

Dit jaar waren we uitgebreid qua team door de hulp en aanwezigheid van Robert Noteboom (ook imker en woonachtig in Sliedrecht).

 

Het was een drukke en ook gezellige dag, maar gelukkig was Robert er om ons te steunen en de leergierige bezoekers te woord te staan. In feite was het zo druk dat een derde imker die uitleg kon geven over de bijen (ik was Dé verkoopster van bijenartikelen) erg handig zou zijn geweest! Misschien iets voor volgend jaar?!

 

Achteraf, bij het nakijken van de verslagen van de afgelopen jaren, zijn er een aantal dingen die we hebben verzuimd om te laten zien. Zoals o.a. het gereedschap van een imker (wat we voorgaande keren wel hebben gedaan dacht ik). Folders zijn elk jaar hetzelfde want waar wij ze inkopen (bij de Nederlandse Bijenhoudersvereniging) vindt er geen aanbod van nieuwe folders plaats.

 

Nu las ik op Sliedrecht24 (ons plaatselijke berichtgever op o.a. facebook en het internet (sliedrecht24.nl/category/nieuws/) dat er een bezoeker is geweest bij een imker op de opendag (welke imker vermeldt hij niet) alwaar hij tot de conclusie kwam dat er geen informatie materiaal beschikbaar was wat hij zou kunnen gebruiken als gids in de Biesbosch en bij de Natuur- en Vogelwacht.

Ik weet nu dat deze meneer den Hollander heet en dat hij (ook) bij ons was op die dag. Uit ons gesprek, wat overigens erg gezellig en aangenaam was, heb ik niet op kunnen maken dat meneer den Hollander graag folders wilde hebben die hij gebruiken kon bij zijn gidswerk. 

Ik heb in een berichtje op Sliedrecht24 kenbaar gemaakt dat wij leuk lesmateriaal voor kinderen hebben en dat hij deze op mag komen halen bij ons, kosteloos.

Even afwachten nog op een berichtje terug.

 

Neemt niet weg dat het ontzettend leuke dag is geweest. De politieke partij Pro sliedrecht kwamen als eerste bezoekers bij ons de dijk af en waren erg enthousiast en nieuwgierig.  Robert geeft hen op onderstaande foto uitleg bij de "observatiekast" waarin enkele ramen met bijen en honing te zien zijn.

 

Enkele andere foto's nog van die dag: