Biologische jams uit Brugge:

 

Verschillende jams, gesuikerd evenals ongesuikerd, van ambachtelijke makelij uit Brugge. 

 
 

Jams gemaakt van natuurlijke producten zonder smaak-, geur-, kleurstoffen en conserveringsmiddelen.

 
 

Danny De Winter en Katrien Maes, een echtpaar, hebben een grote boerderij gekocht 'Het Landhuys' te Ruddervoorde in Belgie. Daar in die grote boerderij omringt met een grote tuin, moestuin, kruidentuin en een boomgaard met wel 70 oude fruitbomen, maken en creeren zij in hun professionele grootkeuken Konfituren, zowel gesuikerde als ongesuikerd (*) die ambachtelijk gemaakt worden ZONDER smaakstoffen, ZONDER geurstoffen, ZONDER kleurstoffen en ZONDER conserveringsmiddelen. Het toepassen van kristalsuiker beperken zij tot 20% op 1kg fruit! 

Zij gebruiken een gelei welke zijzelf maken uit een kooksel van verse appels en citroensap; appelpectine dus.
 

* De suikervrije jam bevat Erythritol, Acesulfaam en een Stevia extract.

Erythritol is een suikeralcohol, ook wel polyol, die van nature voorkomt in vruchten en gefermenteerde levensmiddelen. Polyolen zijn niet-intensieve zoetstoffen. Ze zijn half zoet/bijna niet zoet als gewone tafelsuiker. Vrijwel alle polyolen zijn natuur-identieke stoffen. Omdat Erythritol wordt gewonnen via natuurlijke fermentatie van glucoe door gist maakt het erythritol tot enige echte natuurlijke polyol.

Acesulfaam is een zoetstof, bevat geen koolhydraten).

 

Hun passie voor hun eigen product voert hen zo ver dat zij inmiddels 150 soorten verschillende jams hebben gemaakt, zelfs jams met een kruidencombinatie, een bloemencombinatie of verschillende fruitcombinaties.

 

Wijzelf hebben enkele jams mogen proeven in hun winkel op de Smedenstraat 41 te Brugge. Een winkel die alleen op de zaterdag open is omdat er zoveel tijd omgaat in het maken van de jams dat alle tijd goed benut moet worden. 

De winkel is landelijk ingericht en overal staan potten (of bokalen) met verschillende soorten jams. Jam van Frambozen, maar ook van Peren met honing of Abrikoos lavendel, een Appel Calvados (alcohol) of Aardbei champagne, maar natuurlijk ook Pruimen, Rabarber of Veenbes. Ik heb een Witte Perzik rozenblaadjes geproefd en vond hem plezierig verrassend van smaak.



Lees meer: http://van-de-baanhoek.nl/news/wat-een-fantastisch-product-echt-waar/
 

 

100 soorten jams, gesuikerd als ongesuikerd, met een kruidencombinatie, bloemencombinatie en verschillende fruitcombinaties.

 

* Aardbei                                        * Banaan                                                * Gember gelei                   

* Aardbei Basilicum                        * Banaan chocolade                              * Groene kiwi                      

* Aardbei champagne                     * Banaan passie framboos                                                               

* Aardbei framboos                         * Banaan sinas Pisang (Likeur)             * Kersen                            

* Aardbei framboos rode bes          * Bloedsinaasappel                               * Kersen cassis                   

* Aardbei gember                            * Bloedsinaasappel Whiskey (alcohol)  * Krieken amandelmelk

* Aardbei passie                              * Bosaardbei gelei                                 * Krieken veenbes                

* Aardbei rabarber                           * Braambes                                           * Kweepeer                                      

* Aardbei rode bes                                                                                        * Kweepeer framboos           

* Aardbei rozenblaadjes                   * Campari orange (alcohol)    

* Aardbei vanille                               * Cassis                                               * Limoen gelei  

* Abrikoos                                         * Champagne gelei (alcohol)                                                             

* Ananas                                                                                                        * Mango                                

* Ananas framboos                           * Druif mosterd gelei                            * Mango met chili pepers      

* Ananas mango                               * Witte en Blauwe druif met mosterd   * Mango mosterd witloof        

* Ananas passie                                                                                            * Mango passie                     

* Ananas passie witte chocolade      * Framboos                                          * Mertillen (Amerikaanse blauwe bes)

* Ananas verse munt                        * Framboos chocolade fondant            * Mertillen passie veenbes     

* Ananas gember                              * Framboos citroen marmelade           * Mirabellen  (Kerspruim)

* Ananas limoen                               * Framboos passie                               * Moerbessen                    

* Ananas viooltjes                             * Framboos perzik                                                                            

* Appel gelei                                     * Framboos rabarber                                                         

* Appel Calvados (alcohol)    

                                                                                                                                                               

* Nectarine                                       * Rabarber                                            * Vijgen

* Nectarine lavendel                         * Rabarber mertillen                              * Vijgen peer walnoot              

* Nectarine mango                           * Rabarber banaan                                * Vijgen sinaasappel saffraan

* Nectarine passie                            * Rabarber bessen                                * Vlierbes

* Nectarine citroen Safari                 * Rode bessen veenbes                         * Vlierbloesem

                                                         * Rode ui

                                                         * Rode wijn gelei                                    * Witte chocolade ananas passie 

* Olijven tomaat basilicum en                                                                         * Witte perzik rozenblaadjes

verse kruiden                                   * Sjalotten met zachte peper                  * Witte uit

* Olijven confituur puur                    * Sinaasappel                                         * Woudvruchten

                                                        * Sinaasappel Campari (alcohol)             

* Papaja                                           * Sinaasappel framboos Cointreau         * Zomerprikkel

* Passie                                            * Sinaasappel gember

* Passie abrikoos ananas                 * Stekelbes                                            * Herfstmix

* Peren honing

* Porto gelei                                     * Tropical

* Pruimen                                         * Thee gelei: diverse smaken

* Pruimen rum rozijnen                        

* Pruimen veenbes                           * Veenbes (allerlei soorten)

* Pruimen Reine Claude (pruim)       * Viooltjes gelei

 

Voorbeelden van gebruik:

 

* Vijgen peer walnoot bij paté, ( Franse) kazen, foie gras, .......

* Vijgen sinaasappel saffraan bij (Franse) kazen, paté, dessert en ijs

* Sjalotten met zachte peper bij wild, paté, (Franse) kazen, aperitief, ....

* Olijf tomaat basilicum en verse kruiden bij (Franse) kazen, stokbrood, geitenkaas in de oven, aperitief, op stronkje witloof,

bij vis, pasta's, ......

* Olijven confituur puur (zie hierboven vermeld)

* Mango met chili pepers bij wild, paté, foie gras, (Franse) kazen, salade's,...

* Witte en Blauwe druif met mosterd bij (Franse) kazen

* Framboos passie bij wild, paté, (Franse) kazen,.....